Välj region

Choose region

Arctic erbjuder försäkringslösningar på flera marknader i Europa.

Arctic offer insurance solutions on multiple markets in Europe.

Vapenförsäkring

Vapenförsäkring som gäller i hela världen

En vapenförsäkring innebär en extra trygghet om oturen skulle vara framme. I snart 20 år har vi på Arctic sett till att tusentals jägare har haft en extra trygghet med vår jaktvapenförsäkring. Vi erbjuder snabb handläggning och ersättning vanligtvis inom en vecka.  

Försäkringen är enkel att teckna och fungerar som ett komplement till din hemförsäkring.  

Hur funkar det?  

Har du en allriskförsäkring tecknad via din hemförsäkring betalar du ingenting om en skada uppstår. Arctics jaktvapenförsäkring täcker hela självriskbeloppet och eventuella åldersavskrivningar.  

Saknar du allriskförsäkring i din hemförsäkringen betalar du endast en självrisk på 500 kronor om du tecknat Arctics tilläggsförsäkring.  

Vad täcker försäkringen?

Försäkringen gäller för den försäkrades licensierade jaktvapen med tillhörande riktmedel.

Försäkringen täcker plötslig och oförutsedd utifrån kommande fysisk skada samt stöld av försäkrat objekt ur godkänt och låst vapenskåp.
Med oförutsedd menas att det som inträffat ska vara oväntat och att det normalt inte gått att förutse och därigenom förhindra. 

Var gäller försäkringen?  

Försäkringen gäller över hela världen. Vid resa utanför Sverige gäller försäkringen i upp till 45 dagar. 

Vad kostar försäkringen?  

Premien för försäkringen ligger på 160 kronor för upp till sex vapen med enskilt värde under det första prisbasbeloppet (Under 2021 är prisbasbeloppet 47 600 kronor). För dyrare vapen ber vi dig kontakta oss för en offert.  

Teckna en vapenförsäkring  

Inom en vecka kommer du att få ditt försäkringsbevis per post. Fyller du i din e-postadress kommer försäkringsbeviset istället på mejlen.  

Kundservice

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om din försäkring eller vill veta mer om våra erbjudanden.