Välj region

Choose region

Arctic erbjuder försäkringslösningar på flera marknader i Europa.

Arctic offer insurance solutions on multiple markets in Europe.

Värmepumpförsäkring

Hos oss får du snabb hjälp om en skada uppstår

Arctic erbjuder dig en extra trygghet när din hemförsäkring inte räcker till. I snart 30 år har vi förmedlat värmepumpförsäkringar. Vi erbjuder snabb handläggning och ersättning vanligtvis inom en vecka.

Som registrerad försäkringsförmedlare lyder Arctic under Finansinspektionen. Vi försäkrar majoriteten av alla värmepumpar på den svenska marknaden och har varit verksamma sedan 1986.

  • Ersätter självrisken
  • Ersätter hela åldersavdraget
  • Snabb handläggning och nöjda kunder

Hur funkar det?

Värmepumpförsäkringen ger dig ett skydd mot åldersavdrag samt en självriskeliminering om skadan är framme. Den kan tecknas både av privatpersoner och företag. Normalt ingår försäkringen när du köper en värmepump. När den löper ut behöver du aktivt förnya den vilket du enklast gör genom vårt förnyelseerbjudande som kommer på posten.

Vad täcker försäkringen?

Om din värmepump är försäkrad med Arctics värmepumpsförsäkring täcker den självrisken som du betalar till ditt villaförsäkringsbolag. Dessutom står försäkringen för det åldersavdrag som görs av villaförsäkringsbolaget på din värmepump. Om villaförsäkringsbolaget skrivit av värmepumpen med 100 % ersätter vi hela skadan.

Har du fått ett förnyelseerbjudande?

Det innebär att det är dags att förnya din värmepumpförsäkring. I förnyelseerbjudandet finns en premieavi. Om du väljer att betala avin kommer din försäkringsperiod att förlängas och du kan vara trygg med att din värmepump är försäkrad om en skada skulle inträffa.

Vad händer om du inte betalar?

Om du väljer att inte betala ditt förnyelseerbjudande kommer försäkringen att löpa ut vid slutdatumet. Därefter avslutas försäkringen per automatik. Du behöver alltså inte aktivt avsluta din försäkring utan kan välja att inte betala förnyelseerbjudandet. Har du frågor om när din försäkring löper ut är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Kundservice

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om din försäkring eller vill veta mer om våra erbjudanden.

Om skadan inträffar

Har du råkat ut för en skada? Fyll i din skadeanmälan direkt online. Ditt ärende behandlas så snabbt som möjligt av vår kundservice.